2012. május 22., kedd

Natasa és a marokkói zöldséges-csirkés kuszkusz (saját recept, Panzani kuszkuszból)

...nem kell ide kanál... (Igaz, hogy ebéd után fel kell mosni a konyhát)

70 dkg csirkecombfilé
50 dkg vegyes zöldség (répa, petrezselyemgyökér, cukkini, csicseriborsó, paprika...stb.) feldarabolva
3 dl kuszkusz
3 dl víz

citromlé
szójaszósz
kakukkfű
fahéj
zsiradék (én egy evőkanál kacsazsírt és 1 evőjanál olivaolajat használtam)
fél deci passzírozott paradicsom


A citromlét, kakukkfüvet, sót, római köményt, szójaszószt összekeverem és beleforgatom a csirkemellfilé darabokat.
Feldarabolom a zöldségeket.
A zsiradékot wokban felforrósítom, a húsdarabokat 2 részletben 4-5 perc alatt megsütöm a forró zsiradékon, és a wok szűrőrácsára szedem.
Beleöntöm az edénybe a feldarabolt zöldségeket, a paradicsompürét, hozzáadom a fahéjat. Átpirítom nagy lángon, majd lefedve párolom - a rácson persze még a husik is párolódnak zöldség finom gőzében.
Amikor megpuhulnak, elkészítem a kuszkuszt: fejenként 1 dl kuszkusz, 1 dl forró, sós víz - összekeverem, lefedem 5 percre.
Azután a zöldséget és akuszkuszt összeforgatom a wokban, a tetejére pedig ráteszem a husikat - lehet tálalni.

1 megjegyzés:

Kata írta...

Gurmó-blog is lett, szuper! :)