2012. május 1., kedd

Kirándulások szombaton



Nehéz betartani a rendszerességet egy ilyen mozgalmas élet mellett, mit a miénk. Részben, mert Dani munkarendje nem követi a hétvége/hétközben ritmust, másrészt nekem sem rendszeres, hanem hektikus a munkarendem - vagyis vannak utazások, szereplések, no és határidők persze, amikor sűrűbb az élet.

Viszont azt meg szeretném, hogy a gyerekeknek "alapbeállítás" legyen, hogy megyünk, hogy együtt megyünk, hogy erdőbe megyünk, meg barlangba megyünk - szóval, hogy kirándulni jó! Érezzék az orrukban a tavaszi föld első kipárolgását akkor is, ha majd városban élnek, meglegyen fejükben az alkony csendje, a hosszú árnyékok, ismerősen csengjen az első cinkék nyitnyikékje vagy a nyári madárdal, ne féljenek a széltől, a hótól, a csípős délutáni hidegtől, a patakmeder sarától. Sorolhatnám, de azt hiszem, ennyiből már érthető. :-) S mivel van egy 14,5 évesünk is: szeretném, ha majd, amikor már a saját barátaival megy, legyen ötlete, hova, s legyen képzete, hogyan.

Egyelőre a kirándulások 3/4 részét duzzogással fűszerezi ugyan a nagyfiú, de az, hogy minden szombaton kirándulunk, lassan meghozza az eredményt. Néha gyanítom, már-már kíváncsi, hova megyünk. :-)

Legutóbb ő volt a krónikás! Fotózott a psp-jével és elkészítette a blogbejegyzést is. (Lásd: Kirándulás Tatbányán)

A Dera-völgyben. Bővebben a kihagyhatatlan.hu-n.)


Vaskapu szikla, Árpád kilátó séta Budán.

Voltunk még a Rózsika forrásnál, a Szarka várban Solymáron,

az egri vár makettjénél Pilisborosjenőn.

Csupa közeli célpont, mégis csuda érdekes... Megérkezek a jobb képek is Dani gépéről...:-)

Nincsenek megjegyzések: